vrijdag 9 oktober 2015

Herfstvakantie

Afgelopen week was het hier herfstvakantie. Maar voordat die begon, had Loreena een klein ongelukje. De donderdag voor de herfstvakantie wilde ze voor de verandering eens een keer op tijd op school komen. Als je hier 5 minuten te laat de klas induikeld, wordt dat, nog, niet moeilijk over gedaan. Dus als je in Tynset woont en niet afhankelijk bent van de bus, kun je dus op je gemakje naar school fietsen. Maar dit keer had Loreena een proefwerk het 1e uur en dus wilde ze graag op tijd zijn. Waarschijnlijk was ze iets te gehaast, want toen ze met een vaartje naar beneden reed, is ze onderuit gegaan. En flink ook, want er was een stuk uit haar voortand! Ze was net 5 minuten weg, toen ze me belde. Ik ben gelijk de auto ingesprongen en heb haar opgehaald. Haar fiets hebben we aan de kant laten staan. Eerst maar even bijkomen thuis en toen naar de tandarts. We waren gelijk aan de beurt en er werd zelfs een afspraak verzet voor haar.

Loreena heeft een uur in de stoel gezeten. Na foto's te hebben gemaakt, heeft de tandarts haar voortand heel netjes gerepareerd. Ze was heel grondig en vertelde precies wat ze ging doen. Gisteren (donderdag) is Loreena op controle geweest. Ze wordt de komende maanden nauwlettend in de gaten gehouden in verband met eventuele schade in de zenuw in de andere voortand. Laten we hopen dat dat niet het geval is! De 1e dagen na de val had ze verder pijn in haar hele lichaam, maar gelukkig is dat nu een eind over. Alleen haar ene knie doet nog een beetje pijn.

Zaterdag ben ik lekker een eind gaan lopen met Lurru. We zijn een bergje op geweest hier in de buurt, de Fåsten. Een bergje van 840 meter hoog. Het was schitterend weer en Lurru had er zin in! Hij heeft me zo ongeveer de berg opgetrokken! Bovenop hebben we even gepauzeerd en genoten van het uitzicht richting Alvdal en daarna weer terug. Lurru blijkt een goede speurhond te zijn, want hij liep precies die route die we naar boven hadden genomen, weer terug.

Uitzicht richting de Tron en Alvdal op de heenweg.


Eerst een heel stuk over de landweg.

En toen via een paadje langzaam naar boven.

Krekling, tyttebær en blåbær onderweg in het bos.

Mooi hondje

En naar boven maar.


Denk je dat je op de top bent, moet je nog verder, want dit was de top dus nog niet.

En nu zijn we wel op de top. Uitzicht richting Alvdal.

Uitzicht richting Fåset

Selfie

En weer terug naar beneden. Uitzicht richting Tynset.

En nog een selfie.
Zondag hadden we lekker uitrustdagje en heb ik een grote pan lekkere hollandse erwtensoep gemaakt. Het grootste gedeelte kon ik invriezen, dus we hoeven voorlopig niet van honger om te komen :-) Matjo kwam 's middags nog even op bezoek bij Loreena.

Dinsdagmiddag ben ik na mijn werk Tino gaan ophalen en zijn we met z'n 3tjes naar Tynset geweest. Daarna heeft Tino bij ons gegeten en hebben we nog een film gekeken en daarna Tino weer terug naar Alvdal gebracht. Woensdag had ik 's ochtends weer 7 dames op de 60+ yoga, net als de week daarvoor en 's avonds weer yogales. Donderdagmiddag is Loreena eerst op controle geweest bij de tandarts en daarna hebben we boodschappen gedaan. En daarna zijn we naar de Lysgrotten in Alvdal gereden. Dat is een winkel langs de RV3, waar ze hele mooie, vaak zelfgemaakte, kaarsen verkopen. We keken onze ogen uit en konden het niet laten allebei een kaars te kopen. Op de 1e verdieping was de kerstafdeling, ook hier allemaal hele mooie dingen. Weet ik gelijk wat ik op mijn kerstverlanglijstje moet zetten :-)


Nee, mijn haar is niet korter, het zit alleen in mijn jas :-)

Verder ben ik druk bezig met het opzetten en regelen van workshops en cursussen. 25 oktober houd ik een yogaworkshop in Tynset en in december is het de bedoeling dat ik begin met een meditatiecursus. Ook ben ik op zoek naar allerlei mooie locaties voor het geven van een workshop. En dat hoeft niet direct hier in de omgeving te zijn, ik ben ook op zoek in Rendalen, Koppang, zelfs richting Rena en Folldal.

Afgelopen week zijn ook de studieboeken voor de yogaleraaropleiding in november binnen gekomen. Ik hoef me voorlopig niet te vervelen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten