maandag 4 april 2016

Maart 2016

Maart 2016 was niet bepaald de leukste maand in mijn leven. Het begon op 1 maart, toen onze kater Sammy besloot onze oude poes Adiza aan te vallen. En niet zo'n beetje ook! Ik moest ze uit elkaar halen, anders had Adiza het niet overleefd. Tijdens die actie, kreeg ik de klauwen van Sammy in mijn voet. En in mijn hand. Eerst Sammy naar buiten gegooit en toen mijn hand behandeld. Dat viel gelukkig mee. Maar toen mijn voet. Die viel niet mee! Gelijk schoongemaakt en gedesinfecteerd met Sterilon, maar helaas kwam er toch een ontsteking in. Woensdag was de voet al wat opgezwollen en donderdag kon ik mijn winterlaarzen niet meer aan. Dus hele elegante crocs met bontvoering maat 43 gekocht. Anne (mijn Nederlandse buurvrouw, die sinds begin februari ook op Vidsyn woont) kwam 's avonds biotex brengen met de mededeling dat ik 3x per dag een half uur met mijn voet in de biotex moest zitten. Vrijdagochtend nog langs de dokter, maar dat was verspilling van mijn tijd en geld. Hij bekeek mijn voet, zei dat ik door moest gaan met de biotex en kreeg een recept mee voor een antibioticakuur. Die ik niet opgehaald heb. Ik vind namelijk dat antibiotica te snel wordt voorgeschreven. Donderdag en vrijdag heb ik niet kunnen werken, dus het kostte me nog geld ook. Gelukkig kon ik wel doorgaan met de yogalessen. Gewoon geen staande oefeningen doen :-) Al met al ben ik de hele maand zoet geweest met die voet. Sinds een week kan ik mijn winterlaarzen weer aan en nu is hij zo goed als beter.

Diezelfde 1 maart had ik 's avonds overigens ook nog de jaarvergadering van het koor. En aangezien ik de voorzitster ben, moest ik die dus voorzitten. Ik had er de hele week al tegenop gezien, omdat een paar leden nogal moeilijk deden over de gang van zaken. Ik deed gewoon wat de vorige voorzitster ook deed, maar dat bleek dus niet goed te zijn. Vorig jaar werd daar niks van gezegd. Gelukkig ging het goed en kon ik het lastige lid goed hanteren. Poeh, ik heb het overleefd :-)

Als yogalerares en st√łttekontakt (ook wel omsorgperson oftewel verzorger genoemd) weet je nooit hoeveel inkomen je hebt en wanneer dat komt. En dat vind ik erg moeilijk om mee om te gaan. Toen eind maart iemand zich afmelde voor de yogalessen de komende 2 maanden vanwege te veel te doen in het voorjaar, heb ik mezelf afgevraagd of ik op deze manier verder wil. Eigenlijk niet dus. Dus ga ik weer proberen een baan te vinden. Het meeste ideale zou een vaste baan van 12 tot 20 uur per week zijn, maar die zijn er niet veel. Dus dan een volledige baan en dat zou dan inhouden dat de yogalessen minder worden. Ik wil niet stoppen met yogales geven, want daar vind ik het veel te leuk voor. We zullen zien de komende tijd. Ik heb in ieder geval aangegeven bij de uitkeringsinstantie dat ik hulp nodig heb om een baan te vinden. En verder ga ik mijn CV in een nieuw jasje steken.

Verder hebben Loreena en ik de afgelopen maand een aantal fotosessie's gedaan. Ik als fotografe en Loreena als model. Hier een kleine selectie:

En Loreena heeft ook nog wat foto's van mij gemaakt. Heb ik gelijk weer genoeg profielfoto's voor Facebook de komende tijd :-)

 
Verder is het hier nu voorjaar. En dat is niet mijn favoriete periode hier. Voorjaar in Nord-√ėsterdal betekend dat de sneeuw smelt, de temperaturen tussen -5 en + 5 liggen. De bomen blijven voorlopig nog kaal en wat vanonder de sneeuw tevoorschijn komt, is dood gras. Ik koester dan ook elke zonnige dag, dan is er nog een beetje kleur.


Loreena komt terug van een wandlingetje met Lurru.


Hoe het met de katten is afgelopen? We hebben Sammy en Adiza 3 weken apart gehouden in 2 aparte kamers. Een voor een mochten ze eruit, maar nooit samen. In de paasvakantie heb ik Sammy naar Tino gebracht. Die vindt het wel gezellig dat hij er is, is het niet zo stil. En zo is iedereen weer happy.

Loreena met SammyAdiza    
En vandaag, 4 april, is Elena, 1 van de poezen van Loreena, bevallen van 4 kleintjes. Vroeger dan we dachten, maar gelukkig is alles goed gegaan. En we hebben al een vraag gehad van iemand of ze er eentje van mag.
Elena, net bevallen van 4 kleintjes.

1 opmerking:

  1. Hoi Colinda!Ik heb bij je vorige berichtje gereageerd.
    Gefeliciteerd met de kleine poesjes!
    Elsje

    BeantwoordenVerwijderen