donderdag 25 februari 2016

Februari

Hoog tijd voor een nieuwe blog! Het is al veel te lang geleden!

Ik heb sinds begin februari er weer iemand bij waar ik støttekontakt voor ben, dus nu heb ik er 2 in Tolga en 2 in Tynset. 1 persoon in Tolga belt helaas regelmatig af, maar hopelijk wordt dat de komende tijd minder. In totaal dus 8-12 uur per week werk. En sinds 30 januari werk ik nu ook als yogainstructeur bij een fitnesscentrum in Røros. 1,5 uur op de zaterdagochtend. Ik had ze zelf een mail gestuurd met de vraag of ze behoefte hadden aan een yogainstructeur en dat bleek het geval te zijn.

Even een uitleg wat een støttekontakt is: dat is iemand die andere mensen sociaal helpt, bijv. mensen die niet veel sociale contacten hebben en daar gaat die persoon dan mee koffie drinken of naar een concert of wandelen of winkelen. Met 1 van die personen waar ik støttekontakt voor ben, ben ik naar een dansgala in Røros geweest. Er traden 2 bands op en er werd dus heel veel gedanst. Stijldansen, wel te verstaan. Het is een heel anders slag mensen die daar op af komen, dan ik gewoonlijk mee omga. Eerlijk gezegd: zo'n dansgala is niet echt mijn ding. Maar de persoon waar ik støttekontakt voor ben vond het geweldig en daar ging het om.

Verder heb ik mijn 1e mindfulnesscursus gegeven aan 2 dames. Ik geloof dat ze tevreden waren. Ik vond het erg leuk om te doen en merkte dat ik enorm veel geleerd heb tijdens de yogaleraaropleiding in november, waar ik tijdens deze cursus erg veel aan had.

Volgende week ga ik beginnen met yogalessen in Tynset. Ik kan een lokaal huren in een leegstaand schoolgebouw. Ik huur van dezelfde firma als het lokaal in Tolga. Spannend weer. Volgende week zijn de laatste yogalessen in Os en Tolga en de week daarop ga ik weer verder met de volgende cursus. Hopelijk gaan er zich heel veel mensen aanmelden voor al de 3 cursussen!

Relaxen na de yogales in Os.
Eind januari zijn Loreena en ik voor het eerst gaan schaatsen op de ijsbaan in Tynset. We hebben het ondertussen nog een keer gedaan. Ik heb mijn 35 jaar oude kunstschaatsen weer eens tevoorschijn gehaald. Voor Loreena hebben we nieuwe gekocht, omdat we haar oude niet meer konden vinden. Misschien dat ze nog in Vingelen liggen. Ik vond het erg leuk om weer eens op de schaatsen te staan. Na de 1e wiebelige ronde kreeg ik daarna de slag weer snel te pakken. En de volgende ochtend geen spierpijn, zoals ik altijd heel erg heb bij het langlaufen. Ik denk dat ik het deze winter bij schaatsen hou :-)
     

In februari moest ook mijn auto gekeurd worden. Hier in Noorwegen is zo'n APK-keuring 2 jaar geldig. Aangezien mijn auto bijna 18 jaar oud is, bracht ik hem met angst en beven weg. Maar het viel gelukkig mee. Na 2440 kroontjes te hebben betaald, kan hij er weer 2 jaar tegen. Ik zou niet weten wat ik zonder een auto moet hier! Ik ben er voor de yogalessen behoorlijk afhankelijk van.

Begin februari is onze lieve dikke kater Sammy naar de dierenarts geweest. Hij is nu een je-weet-wel kater, maar hij blijkt toch nog kans te hebben gezien daarvoor om 1 van de poezen van Loreena zwanger te maken. Eind april verwachten we dus een nest kleine poesjes. Ben heel benieuwd wat voor poesjes het worden: Sammy is rood en Elena is zwart met wit. Wie weet, krijgen we lapjespoesjes.
Sammy in de douchecabine, met Emily ervoor.

Begin februari was ook de Femundløpet weer, de hondensleerace hier in de regio. Ik heb er dit keer weinig van meegekregen. In Tynset is er geen checkpunt, zoals in Tolga. Ik heb Mel Andrews via de website van de Femundløpet gevolgd en ze heeft de 600 km helemaal uitgereden en eindigde als 19e.

 17 en 18 februari had Loreena met de hele muziekafdeling van school een uitvoering van de musical Le Moulin Rouge, oftewel Den røde mølle in het noors. Bijna de hele school was betrokken bij dit project: de afdeling bouw had een grote rode molen gebouwd en de afdeling electro had hem voorzien van verlichting in de wieken. De restaurant afdeling had een frans 3-gangenmenu klaargemaakt, dat geserveerd werd door de afdeling Servering. En de afdeling muziek voerde uiteraard de musical (naar de film Moulin Rouge met Nicole Kidman en Ewan McGregor) uit. Loreena was 1 van de Diamond Dogs, die o.a. het nummer Lady Marmelade zongen en dansten. Ik ben 2 x geweest. De 1e keer tijdens de premiere woensdagavond en de 2e keer op donderdagavond, samen met 1 van de mensen waar ik støttekontakt voor ben. En ik heb genoten! Het was werkelijk fantastisch wat ze deden, en ik was niet de enige die daar zo over dacht!

The Diamond Dogs
 


De Rode Molen bij de ingang van de school.
Loreena zingt in het koor dat op de trap staat.

Februari is ook altijd de maand van de Røros Martnan. En aangezien ik lichtelijk verslaafd ben aan de Martnan, ben ik er ook dit jaar weer geweest. Eerst dinsdag tijdens de opening en daarna vrijdagmiddag samen met Loreena, die wat eerder uit was.

Op 1 van de erven van een boerderij in het centrum, in afwachting van mensen die na de opening in grote getale toestroomden.
De paardensleeën staan te wachten tot ze tijdens de opening het plein op mogen.
Hier zijn alle paardensleeën verzameld voor de opening.En daar gaan ze.
 

Bij 1 van de vele kramen in het centrum van Røros.
Op 1 van de erven van de boerderijen in het centrum.
 Even genieten van een chocomelk en gebakje.

Afgelopen zaterdag zijn we naar de verjaardag van Linda en Matjo geweest. Aangezien ze vlak na elkaar jarig waren, besloten ze die samen te vieren bij Linda en Andre thuis. Deze week is het wintervakantie voor de scholen hier en daarom zijn Loreena en ik afgelopen dinsdag naar Ikea in Trondheim geweest. Ik had nog wat spulletjes nodig om het yogalokaal in Tynset wat gezelliger te maken en Loreena heeft o.a. een kastje voor haar platenspeler en lp's gekocht.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Colinda.
  Ik stuurde je eerder al een berichtje,maar ik weet niet of dat
  helemaal goed is gegaan!Ik volg jouw blog al een tijdje.Erg ge-
  zellig om te lezen!Jullie hebben je draai echt gevonden,he?En
  noorwegen lijkt ons een prachtig land.Ik heb nog niet zo lang
  mijn blog.Maar vind het erg leuk om te doen!Als je een keer
  wil lezen;het adres is elsjesweblog.blogspot.com Ik wacht weer
  op jouw nieuwe bericht op je weblog!Groetjes,ook voor je kinderen.
  Tot de volgende keer!Elsje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ps Ik heb je ook op mijn leeslijst gezet.Daar komen alleen de weblogs
  die ik ook echt volg.Groetjes!Elsje

  BeantwoordenVerwijderen