woensdag 18 mei 2016

Werk en koor

Behalve met kittens, waren er natuurlijk ook nog genoeg andere dingen te doen. Zoals de gewoonlijke yogalessen op maandag-, woensdag- en donderdagavond. De yogalessen voor ouderen op de woensdagmorgen (deze lopen best goed!) en de yogalessen op zaterdagmorgen bij het fitnesscentrum in Røros. En dan natuurlijk de baantjes als Omsorgsperson (in het Nederlands: verzorger) 8 uur in de week. Vanaf 1 juni is de yoga even voorbij, in verband met de zomerstop. Dus moest er een ander baantje komen, een zomerbaantje. Dus ik heb diverse sollicitaties verstuurd en verkeer nu in de luxe positie dat ik moet gaan kiezen, want ik heb diverse aanbiedingen gehad. De 1e was van Dølmotunet, het openluchtmuseum in Tolga, als servicemedewerker. Toen kreeg ik een aanbod van het bejaardentehuis in Tynset, wat ik afgeslagen heb, omdat ik het baantje in Tolga al had geaccepteerd. Maar toen kreeg ik ook nog een aanbod voor diensten bij Litun, het tehuis voor geestelijk en/of lichamelijk gehandicapten. Ik was daar al bekend, omdat ik verzorger ben voor 1 persoon daar. En dit baantje verdiend erg goed. Veel beter dan dat in Tolga. Dus eerst was het plan die beide baantjes te combineren. Maar nu kan ik per 1 juni ook voor 7 uur vast (!) in de week beginnen als BPA (Bruksstyrt Personlig Assistent). En dat laatste baantje is voor vast, dus ook na de zomer. Bij Litun kan ik na de zomer weekenddiensten gaan draaien, wat ook zeer lucratief is. Verder kan ik voor 3 uur in de week nog een schoonmaakbaantje krijgen bij iemand thuis, dus heb ik besloten het baantje in Tolga niet te doen. Het kan ook teveel van het goede zijn en ik ken mezelf :-)

Verder zijn Loreena en ik druk met het koor. 23 en 24 april hadden we een concert met Bettan, oftewel Elisabeth Andreassen. Voor Noren is zij net zo bekend als Marco Borsato voor Nederlanders. Zij is de zangeres van de Bobbysocks, die in 1985 het eurovisie songfestival wonnen met Let it swing: https://www.youtube.com/watch?v=GAOefRmvlqo

23 april was de generale repetitie, de toegankelijk was voor publiek, in Glåmos. Helaas kreeg ik hoofdpijn, die uiteindelijk resulteerde in een migraine, dus de 24e kon ik helaas niet meedoen met het concert in Selbu. Balen!


Tijdens de generale repetitie in Glåmos
In de kerk in Selbu.
14 mei hadden we dugnad (vrijwilligerswerk) in de Sætershallen in Tolga. Sneppen Cafe zoals het heette en het hield in dat koorleden eten en drinken verkochten aan het veilingpubliek, om zo de koorkas te spekken.

Pizza's verkopen om de koorkas te spekken.
 17 mei zongen we natuurlijk op de Nationale Feestdag in de kerk, het bejaardentehuis en Vidarheim en a.s. zondag 22 mei zingen we tijdens de inzegening van de nieuwe priester in Tolga. En dan nog even flink oefenen voor de concerten eind juli die we dan gaan geven. Kortom: we zitten niet stil!

17 mei: noorse deerne en zeeuws meisje

In de kerk in Tolga voor de dienst begint.
 

In de optocht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten