woensdag 23 september 2015

Weekenden

Ik heb een geheugenkaart voor mijn mobiel gekocht, dus nu kunnen de foto's van de mobiel af. Daarom nu eerst foto's van de wandeltocht afgelopen vrijdag met Karl Otto over de oude brug van Tolga.

De oude brug van Tolga

Karl Otto in de verte
De Glomma in herfstkleuren.
En dan hier nog wat foto's van waar ik nu woon, Moan, Tynset:

Uitzicht vanaf het huis richting de Tronfjell.
Riviertje langs de RV3 met weer de Tron op de achtergrond.


Uitzicht over Tynset
 

Het weggetje naar de boerderij met Lurru op de voorgrond.

De boerderij.

De afgelopen weekenden zaten behoorlijk vol, elke dag wat te doen. Zaterdag 12 september was het weer Lokalmatdag Tolga. Dit keer werd er intree gevraagd, wat voor behoorlijk wat weerstand zorgde bij zowel sommige Noren als Nederlanders. Het was dan ook niet zo druk als vorig jaar. Ik moest van 13 tot 15 uur in de stand van Sneppen staan. Zoals elk jaar verkochten we ook dit jaar weer zelfgemaakt gebak en koffie. Ondanks minder publiek op de hele markt, was het bij ons wel druk! En we hebben goed verkocht. Goed om de koorkas te spekken.

Zondag 13 september werd Loreena 17 jaar. Ik heb Tino eind van de ochtend opgehaald. Hij is eerst even mee geweest naar Tynset en heeft Lurru nog even uitgelaten. Daarna zijn we naar Vingelen gereden, waar we Loreena's verjaardag gevierd hebben, samen met Matjo, Hein en Daniƫlle, Nico en Ineke, Tonny, Maan en Ylva, Peter en Ingrid en Henk en Emiel. Tegen vijven vertrok iedereen weer en hebben Loreena en ik, na even meegeholpen te hebben met opruimen, Tino weer terug naar Alvdal gebracht.

1 van de taarten, door Andre gebakken. Daniƫlle had 1 van haar beroemde Pavlovataarten gemaakt.

Vader en dochter

Moeder en dochter
Broer en zus.
Het weekend daarna zijn we zaterdag naar het Mandalpotetfestival in Alvdal geweest, samen met Peter en Ingrid. Die hadden een koeltas vol ingevroren varkensvlees (van hun eigen varkens) mee voor me. Super, hartstikke bedankt! Op het Mandalpotetfestival kwamen we Tino tegen, die moest helpen bij een kinderaktiviteit: het maken van steentrollen. Het festival werd net als vorig jaar op het terrein van Storsteigen VGS gehouden, waar Tino ook op school zit. Het was gezellig druk en we hebben overal lekker geproefd van al de etenswaren die aangeboden werden.

Tino deed mee met een quiz over traktoren.

Hij kreeg wat hulp van Peter

Peter en Ingrid
Mijn 2 kanjers

Tino, Peter: Loreena en ik.
Zondag waren we uitgenodigd om de verjaardag van Nico, die vandaag 23 september eigenlijk jarig is, te komen vieren. Het was weer een gezellige verjaardag. Wat kunnen wij Nederlanders toch een lawaai maken op een verjaardag :-)

Verjaardagsfeestje bij Nico en Ineke. Vlnr Ingrid, Peter, Henk en  Nico van achteren gezien.

3 opmerkingen:

 1. Toevallig zeg. Wij waren afgelopen zomer ook bij de oude brug van Tolga :-). Mooie omgeving daar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Is inderdaad een mooie omgeving, zowel in de winter, de zomer als in de herfst!

   Verwijderen
  2. Een blogpost daarover volgt nog een keer.

   Verwijderen