dinsdag 19 januari 2016

Het begin van 2016

Als de afgelopen weken de trend voor 2016 worden, dan houd ik me aanbevolen!

2016 begon koud: temperaturen tot -30 en dat vind ik toch best wel koud! Dus elke keer goed aankleden als ik Lurru uitlaat: wollen legging en shirt onder de gewone kleding en dikke jas en skibroek erover. Het heeft ook nog wat gesneeuwd, maar niet veel. Er ligt nu 10-15 cm schat ik en dat is niet veel voor hier. Het geeft in ieder geval weer mooie plaatjes:

Paadje door het bos.
In woon in het onderste gedeelte van het grijze huis links.

De hele boerderij

Vidsyn, de weg waaraan de boerderij ligt.

De toegangsweg naar de boerderij.
Zaterdag 9 januari was het nieuwjaarsconcert van Tolga-Os Janitsar in Os. Ik wilde eerst gaan, maar omdat het tegen de -30 was, heb ik er toch maar vanaf gezien. Ik vond het risico dat mijn autootje niet meer wilde starten na 3 uur stil te laten staan zonder hem aan de motorverwarmer te kunnen leggen, te groot. Thuis staat de motorverwarmer dag en nacht aan. Het was Loreena's laatste concert bij Tolga-Os Janitsar, want ze is ermee gestopt. De afstand Tynset-Os was toch erg ver en ook de repetitietijden waren niet handig: van 7 tot 10 uur en dan was ze om 11 uur eens thuis. En dan de volgende ochtend weer school. Omdat ook de sfeer niet echt supergezellig was, waren dit genoeg redenen voor haar om ermee te stoppen.

Repeteren voor het nieuwjaarsconcert.

Nieuwjaarsconcert in Os met de 2 nordic tenors.
Met de yogalessen gaat het goed: in totaal 18 aanmeldingen: 14 in Os en 4 in Tolga. Ik hoop dat er nog meer mensen bij komen in Tolga, anders zal ik na de zomer daar moeten stoppen met yogalessen. Ik zit nog steeds in mijn oude yogastudio, die ik alleen voor de woensdagavond huur. Minimaal 6 mensen heb ik toch wel nodig. Verder gaat de 60+ yoga in Tynset ook weer wat beter. En vanaf 30 januari ga ik elke zaterdagmorgen van 10.30 tot 12 uur yogales geven in het Fitnesscentrum daar. Ik heb ze een  mail gestuurd met de vraag of ze behoefte hadden aan een yogainstructeur en dat bleek inderdaad het geval te zijn.

Yoga in Os: lekker ontspannen aan het eind van de yogales.
Vanaf februari heb ik er ook weer een støttekontaktbaantje in Tynset bij. Ben vandaag op gesprek geweest en dat betekend dat ik 14 uur per week aan het werk ben bij zowel de gemeente Tolga (8 uur) als de gemeente Tynset (4 uur). Begin deze maand ben ik ook nog bij het Gaia Centrum in Alvdal geweest en daar is het de bedoeling dat er ook yogalessen gegeven gaan worden. Kortom: ik zit een eind vol met werk! En nu op zoek naar een zomerbaantje, want in de zomer gebeurd er helaas weinig hier op het gebied van yoga. Iedereen is of op vakantie, of zit in de bergen :-)

Snakelijk eten allemaal.
Met alle 5 de katten gaat het ook goed. Sammy vindt de katten van Loreena (Emily en Elena) steeds interessanter, dus dat wordt binnenkort een bezoekje aan de dierenarts voor hem.
Heel interessant, die douchebak, vindt Sammy.
Net als de mooie zwarte poes die ervoor zit.
1 opmerking:

  1. leuk Colinda, je hebt je draai aardig gevonden geloof ik! Veel succes met alles, groetjes uit Frankrijk!

    BeantwoordenVerwijderen