dinsdag 5 januari 2016

Kerst en Oud&Nieuw

Kerstavond waren Tino en Loreena bij mij. Begin van de middag ben ik Tino op gaan halen in Alvdal. Toen we weer bij mij thuis waren, ontdekte Tino dat hij zijn cadeautjes was vergeten. Na een bak thee zijn we dus maar weer terug naar Alvdal gereden. Om 4 uur waren we weer thuis en ben ik begonnen met de voorbereidingen voor de gourmet. Na de gourmet hebben we eerst een muziekquiz gedaan. Loreena had die op school gehad tijdens 1 van de muzieklessen. Een leraar had een speellijst opgesteld met artiesten van A tot Z en liet van elke artiest een fragment horen. Wij hadden ook alledrie een lijst opgesteld met onze favoriete artiesten. Het was erg leuk en gezellig om te doen. Na de quiz hebben we de cadeautjes uitgepakt. Daarna nog wat gekeuveld en lekkere hapjes gegeten.

Lekker gourmetten

Tino is blijven slapen en de volgende ochtend hadden we dan ook een gezellig kerstontbijt met z'n 3tjes. Rond een uur of 2 's middags hebben we een heleboel spullen bij elkaar gepakt, en zijn, met Lurru, naar Aleida in Vingelen gereden. Daar hebben we 's avonds allemaal lekkere hapjes gegeten, die zowel ik als Aleida en haar zoons die dag hadden klaargemaakt. Het was ondertussen flink gaan sneeuwen, dus werd de kerst toch nog wit.

Kerstontbijtje


Hapjes voor 1e kerstavond

Kerstprinses


Lurru wordt uitgebreid geknuffeld door Joel en Yannick

Hapjes klaarmaken

De toezichthouders

Zo'n stoel wil ik ook!

Gezellig onderonsje

En smullen maar!


Rond half 11 heb ik Tino en Loreena naar Matjo gebracht en ben daarna weer terug naar huis gereden, samen met Lurru.
De volgende ochtend was het een stuk witter dan op 1e kerst.

Van Aleida kreeg ik nog een mand met allerlei lekkers in en een heel leuk cadeautje:


's Middags kwamen Andre en Linda me ophalen en zijn we naar Kåsa gereden, waar met een groep van 21 Nederlanders de middag en avond hebben doorgebracht. Iedereen had wat te eten meegenomen en het was weer erg gezellig.

2e Kerst in Kåsa

Tussen Kerst en Oud&Nieuw zijn Matjo en Loreena naar Nederland gegaan in verband met het toch nog onverwachte overlijden van zijn oudste broer. Tino is in Alvdal gebleven en op woensdag zijn we samen naar Røros gereden, waar hij 2 nieuwe broeken heeft gekocht. Daarna terug naar Tynset, waar hij nog 2 shirts heeft gekocht en daarna is hij bij mij blijven eten. Na het eten heb ik hem weer teruggebracht naar Alvdal. Donderdag rond 18 uur heb ik hem weer opgehaald, samen met Lurru. Die vindt het autorijden steeds leuker worden. In heb begin wilde hij niet vrijwillig de auto in, maar dat gaat nu gelukkig stukken beter! Na Tino weer opgehaald te hebben, zijn we weer naar Aleida gereden. We waren de eersten die arriveerden, later kwamen de overigen. In totaal waren we met veertien mensen en het werd een supergezellige avond! Er was een schaakgroepje, een aantal mensen zaten gewoon lekker te kletsen met elkaar en een groepje van vijf (waaronder Tino en ik) speelden Triviant. Maar wel op zo'n manier dat we elkaar hielpen met de antwoorden, wat de gezellige sfeer zeker bevorderde. Om 12 uur hief iedereen zijn glas en werd er heel wat afgeknuffeld. Tegen half 2 zijn Tino, Lurru en ik weggegaan. Eerst Tino naar huis gebracht en om half 3 waren Lurru en ik ook thuis.

Oud&Nieuw bij Aleida


Oliebollen gebakken door Femke en appelbeignets, gebakken door Andre.


Op 1 januari rond half 11 's avonds was Loreena weer terug. Nog 2 daagjes lekker gerelaxt thuis en toen was het weer terug naar de orde van de dag. Weer vroeg ons bed uit, wat toch wel erg tegenviel.


1 opmerking:

  1. Noorwegen , de plaats die bekend staat om de taaie ongerepte natuur , diepe fjorden , de blauwe meren en de hoge besneeuwde toppen . Noorse fjorden door National Geographic Traveler terecht vergolden een paar keer als een van de beste gelegenheid bestemmingen op de planeet. Een basis -station , die snel gevraagd ontevredenheid in België is onberispelijk plezier in Noorwegen en gelegenheid gevoel. Achter elke hoek iets nieuws verbergt , autorondreis noorwegen, de weg neemt u mee langs een verrukkelijke andere scène van bergen en meren .

    BeantwoordenVerwijderen