woensdag 14 december 2016

Dag met een gouden randje

 Even geleden dat ik een blog geplaatst heb, daarover in de volgende blog meer.
Maar eerst een blog over gisteren, dinsdag 13 december 2016.
Die begon met lekker uitslapen, want ik hoefde overdag eens een keer niet ergens naar toe. Eerst een heerlijke yogasessie gedaan, daarna mijn gezonde ontbijtje met havregrøt en toen lekker gewerkt. Reclame gemaakt voor de yogalessen in 2017. Hier en daar wat opgeruimd en kleren gewassen. Pannekoeken gebakken voor het avondeten en om 19 uur richting Vingelen.
Want daar hadden we een paardensleetochtje met het hele koor. Aangezien zowel Loreena als Tino nu ook in Sneppen zingen, gingen we er met z'n drietjes heen. Om 19.30 uur was het verzamelen voor Fjellheim, het gemeenschapshuis in Vingelen. Een paar koorleden hebben paarden en sledes. En op de kerstmarkt in Vingelen een paar weken terug ontstond het idee om dit als afsluiting te doen met het koor. Zo gezegd zo gedaan.

Er waren 5 paardensledes, die getrokken werden door Dølepaarden. Grote, rustige paarden. In zo'n slee zit je niet, je ligt half. Lekker op een rendiervel en onder een schapenvel. Iedereen had zich goed aangekleed: 3 lagen. Eerst een wollen legging en shirt, daarover je gewone broek en trui en dan een skibroek en dikke winterjas. Het was bijna volle maan, dus voldoende licht. Elke slee had een fakkel en bellen, dus het klonk gezellig en het zag er ook heel gezellig uit.

Paardensledes voor Fjellheim.
 Na een ritje door de sneeuw, stopten we in het bos. Daar stonden houten bankjes, waarop de rendierhuiden werden gelegd. Er werd een vuur gemaakt en koffie gekookt. Sommigen hadden pepperkaker (soort speculaasjes) meegenomen, anderen cake of worstjes die boven het vuur gegrild werden. Er werd gekletst en gezongen, kortom: een supergezellig sfeertje!


Loreena

Foto gemaakt door E.V. Solli
 
 

En hier zijn we weer bijna terug bij Fjellheim:

 

Al met al waren we 3 uur bezig: van half 8 tot half 11. Zoals 1 van de koorleden zei: dit was een avond waar herinneringen gemaakt werden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten